vineri, 28 octombrie 2011

AFORISME DESPRE MASAJUL TRADITIONAL JAPONEZ


 Calea prin care se redobandeste armonia spirituala si fizica pierduta din cauza pacatelor  sau arta de a sustine omul in fata incercarilor vietii!

* Una dintre posibilitatile Omului de a-I multumi si a-L face mandru pe Dumnezeu ca l-a creat!!!

* Un modest ajutor acordat de catre umila natura printr-un alt seaman Omului care, dupa ce a terminat de cucerit natura(si s-o sufoce in poluare) , a inceput  sa se auto-distruga si sa involueze (asa, din plictiseala, ignoranta sau lene)!

* O portita catre echilibrul fizic, mental si emotional dar care nu poate fi sarita ci doar deschisa si unsa din cand in cand cu cate un gram de vointa si ratiune!

* O lingura cu coada foarte lunga conform urmatoarei pilde: „ Un om moare, dupa ce ultimii ani ai vietii si i-a petrecut izolat de rude, prieteni si vecini, fiind rand pe rand deceptionat de greselile si faptele acestora. Ajungand in fata Creatorului, Acesta cunoscandu-i faptele, i-a aratat locul pe care il merita. A deschis o usa prin care omul a putut vedea inauntru multe mese foarte mari in mijlocul carora se aflau toate bunatatile lumii, dar oamneii care stateau la acele mese erau foarte slabiti, bolnavi si obositi de efortul de a se hrani fiecare cu cate o lingura, a carei coada era mult prea lunga pentru a putea manca : „ Aici este locul tau”, a rostit Dumnezeu. „ Acum hai sa iti arat unde ti-ar fi fost locul, daca i-ai fi acceptat pe cei de care te-ai izolat”. Dupa aceea Dumnezeu a deschis o alta usa, prin care omul vazu cam aceeasi imagine. Mesele aratau la fel, dar oamenii de la aceste mese, erau voiosi, relaxati, sanatosi si cumpatati. Acesti oameni se ajutau unul pe celalalt, hranindu-se cu acelasi fel de linguri cu coada foarte lunga, se hraneau cu multa rabdare si daruire unul pe celalalt, intre mese intretinindu-se spiritual cu tot felul de glume sau povestioare.” Voi unde ati vrea sa va aflati? Sincer, citi dintre noi am facut sau facem ceva, pentru a-i ajuta, macar pe o parte dintre semenii nostri atunci cind chiar au nevoie de ajutorul cuiva?!
  

      NU UITATI: Ceea ce nu daruim,... se va pierde!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu