vineri, 28 octombrie 2011

SANATATE PENTRU TOTI


Cuvantul mantra inseamna transformare. Acestea sunt tehnici simple dar eficiente de respiratie, succesul lor fiind direct proportional cu puterea de concentrare si calitatea executiei. Sunt exercitii de respiratie cu rol de transmutare (transformare) a unei energii in alta energie.Transformam aerul pe care il inspiram intr-o alta energie ale carei binefaceri sunt instantanee in scopul si momentul ales de noi. Prin expiratie, se evacueaza energiile negative rezultate, din transformarea constienta(psihica).

Se practica doar in exterior, preferabil in mijlocul naturii, pentru a nu ii contamina pe ceilalti membri ai familiei, colegi sau concetateni din locurile publice aglomerate, birou, casa, sau masina etc. Recomand in parc, in dreptul deschiderii balconului, etc. Aceasta tehnica are doua etape.In timpul primei etape, in momentul recitarii mantrei(in gand), vizualizati milioane de firicele minuscule de roua aurita si stralucitoare,purtatoare ale energiei vietii, pe care le inspirati pe nari si pe care le desemnati printr-un cuvant ales de voi(din lista de mai jos, din grupa inspir). In timpul celei de a doua etape, cand expirati pe gura, vizualizati particulele expirate, ca fiind praf cenusiu, reprezentand boala, slabiciunea, neputinta etc. si rostiti(tot in gand bineanteles), perechea cuvantului pentru expir.

Repetati exercitiul de cate ori doriti dar, atentie: NU VA GRABITI! Plamanii trebuiesc umpluti bine cu aer, incepeti cu baza, ultima parte oxigenata fiind logic cea superioara, iar la expir ordinea se inverseaza. Trebuie sa ii oferim naturii, timpul necesar pentru a transforma energia in scopul pentru care ne-am concentrat! Daca nu ati procedat corect sau ati abuzat, primul semn va fi ameteala, deci va trebui sa va opriti, cel putin pentru o perioada. Inainte de a incepe orice mantra, faceti o scurta reculegere si vizualizati mental cele doua aspecte diametral opuse ca si cand ati face curat de exemplu, intr-o camera plina cu imbracaminte aruncata peste tot in dezordine, si  separati imbracamintea curata aranjand-o frumos in sifonier, iar imbracamintea murdara o puneti intr-un cos mare de rufe pentru a fi aruncate, nu spalate! Succes!

Iata o lista cu mantre care va pot fi de folos in situatii diverse si din care va puteti alege!

Inspir FERICIRE, - expir - SUFERINTA

Inspir BUCURIA DE A TRAI – expir - SUPARAREA

Inspir SANATATEA – expir - BOALA(denumiti-o)

Inspir FORTA SI REZISTENTA – expir - DUREREA

Inspir VITALITATE – expir - INACTIVITATE

Inspir CALMUL – expir STRESUL

Inspir IUBIREA – expir - URA

Inspir AFECTIUNEA – expir DEZINTERESUL

Inspir TANDRETEA – expir INVIDIA

Inspir BLANDETEA – expir REVOLTA

Inspir PACEA – expir – URA SI DISCORDIA

                               Inspir INCREDEREA – expir – INDOIALA                                                                                                                                                   Inspir BUNATATEA – expir - RAUTATEA

Inspir INDULGENTA – expir - EGOISMUL

Inspir CALMUL  - expir - AGITATIA

Inspir OPTIMISMUL  - expir – GANDIREA NEGATIVA

Inspir INTELEPCIUNEA – expir – SUPERFICIALITATEA

Inspir RESPECTUL – expir - MANIA

Inspir PERSEVERENTA – expir - DEZINTERESUL, LIPSA DE MOTIVATIE

Inspir INCREDEREA – expir - INDOIALA


Toti cei care nu cred pe deplin in eficienta acestor mantre, ori nu au motivatia psihica necesara, sa nu se oboseasca sa le incerce, deoarece, datorita incapacitatii de a se concentra, indoielii, pesimismului sau altor trasaturi negative, nu vor reusi sa obtina rezultate eficiente, nici macar satisfacatoare. Diversitatea nivelurilor la care constiinta se manifesta in fiecare persoana, va face ca unii sa obtina rezultate multumitoare, chiar dupa primele exercitii, o mare parte dintre ei devenind dependenti de aceasta metoda, in timp ce altii, pur si simplu… se vor lipsi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu