vineri, 28 octombrie 2011

LENEA, CEA MAI DUREROASA BOALA!


,,Lenea e pentru om ca rugina pentru fier” spune un proverb. Inchipuiti-va ca intr-o dimineata oarecare, vreti sa va spalati pe ochi, dar nu curge apa, sa va faceti o cafea, dar nu sunt gaze, ca vreti sa consumati la micul dejun lapte, o salata, paine etc. dar nu aveti de unde sa le luati, pentru ca nici un om nu vrea sa faca nimic, din cauza… lenei, care in dictionar, este denumita ca trandaveala, indolenta, delasare.

Sunt convins ca oricine ar fi pus intr-o asemenea situatie, s-ar trezi la realitate chiar si din vis si ar lua masuri, depunand eforturile necesare pentru a remedia situatia. Ma intreb totusi, de ce, oameni din toata lumea, din ce in ce mai multi, in ultimul timp, nu iau masuri similare si pentru sanatatea lor? Ce s-ar intampla cu o colonie de albine sau furnici, daca nu ar face nimic pentru a-si asigura proviziile pentru iarna, atunci cand este necesar?  Comoditatea, pentru cei care se simt ofensati, respectiv lenea, pentru cei care isi cunosc slabiciunile dar nu si le recunosc, este maladia viitorului, maladie care ajuta marile concerne ,,alimentare” care au reusit deja, sa amorteasca, aproape de tot, intelectul celor dominati de ignoranta, egoism si indolenta, sa intervina in selectia naturala in viitor. Altfel nu s-ar putea comercializa atatea substante sintetice cu denumire de bauturi,,racoritoare” (otravitoare) ,,energizante”(epuizante) lichide pe baza de coloranti si substante chimice aromatizante cu denumirea de ceaiuri, etc.!

Bine spuneau batrinii, ,,Oaia care nu isi poarta grija blanii, o vor manca lupii”. Este inadmisibil (dar nu si imposibil)ca un corp precum cel uman, care teoretic ar trebui sa sustina viata timp de aproape 100 de ani, sa cedeze, precum cel al adolescentul prezentat la stiri prin 2010, decedat in urma unui infarct, din cauza obezitatii cumulate cu alte obiceiuri nesanatoase! 

Lenea, este deci cea mai dureroasa boala, putand chiar sa si omoare, lent si sigur! Cine crede ca va scapa de consecintele ei, se inseala amarnic! Apropo, stiati ca s-a demonstrat de curand ca exista o gena a lenei? Gata, iata si scuza perfecta, sinonima cu a persoanelor care si-au provocat obezitatea si care afirma ca sufera de dereglarea unei anume… ,,glande”. Ma intreb de ce aliatii nu au gasit, totusi, nici o persoana cu astfel de diagnostic ce sa mai spun de aspect fizic, printre miile de supravietuitori ai lagarelor de concentrare?  Cei care apeleaza la masaj anticelulitic sau de relaxare, considerand ca au facut suficient pentru a-si intretine sanatatea corporala, se inseala! Un masaj anticelulitic, indiferent cat de bine este facut, nu va putea decat sa amelioreze, partial, lipsa de activitate fizica. Toate domnisoarele sau doamnele care apeleaza la astfel de masaje, cunosc situatia, pentru ca simt pe propriul corp acest adevar. Sincer, cred ca durerea pe care o suporta in timpul framintarii la propriu a depunerilor de grasime, ar transforma-o mai bine in efectuarea de exercitii fizice cu beneficii mult mai mari sau daca au totusi o fobie pentru asa ceva se pot implica mai activ in timpul partidelor sexuale(am zis si eu) Ganditi-va ca singura modalitate, cu ajutorul careia puteti sa va revigorati, reglati si echilibrati activitatea organelor interne, a glandelor, dar mai ales a creierului, este sa creati un aflux mai mare de singe, bine oxigenat, a carui compozitie sa se incadreze in limitele normale! Apoi mai intervine si modul in care se efectueaza acea activitate fizica, pentru a intretine mobilitatea articulatiilor fara a le uza sau deteriora. Aici am intrat insa, in domeniul kinetoterapiei, exercitiilor fizice etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu